Харківська обласна рада та Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» розвиватимуть співробітництво

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та керівник ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» Сергій Тюлєнєв підписали відповідний меморандум.

Один з напрямків роботи – встановлення та підтвердження завданих внаслідок російської агресії збитків природно-заповідному фонду Харківщини. В планах залучати на цю діяльність експертів грантові кошти. Далі можна буде говорити про відновлення пошкоджених територій.

Також в рамках меморандуму планується працювати над створенням максимально сприятливих умов для розвитку науки, зокрема мова про вдосконалення освітньо-наукових програм, заохочення здобувачів освіти для здійснення наукових розробок і досліджень, впровадження наукових напрацювань для покращення організації життєдіяльності Харківщини.

Як зазначила, Тетяна Єгорова-Луценко, робота «Інституту судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бакаріуса» вкрай важлива, аби визначити та зафіксувати злочини, які вчиняє країна агресор на території Харківської області.

«Для обласної ради, обласної військової адміністрації, прокуратури дуже важливим було питання збільшення кількості експертів, коли у нас пройшла деокупація, коли були знайдені масові поховання воїнів ЗСУ та цивільного населення, зокрема під Ізюмом. Ми хвилювалися з приводу того, щоб експерти встигали працювати в рамках кримінальних проваджень. Для всіх це була дуже важлива робота», – зазначила голова Харківської обласної ради.

Наразі в роботі інституту майже 13 тисяч експертиз. Фахівці працюють цілодобово. Тому підтримка з боку Харківської обласної ради – це запорука розвитку наукової та дослідницької галузі інституту.

«Дуже багато завдань, пов’язаних з військовою агресією російської федерації. Експерти налаштовані на плідну і ефективну роботу, готові працювати і вдень, і вночі заради нашої Перемоги. Сьогодні робота проводилась до 4 ранку, щоб виконати задачі, пов’язані з резонансними справами, – наголосив Сергій Тюлєнєв. – У нас є досягнення щодо проведення економічних експертиз, повернення державі коштів, а також по наповненню спецфонду, завдяки чому вдалося підвищити зарплати працівникам».