У спецшколі ім.В.Короленка розпочалися ремонтні роботи системи опалення. На черзі – відновлення систем водопостачання та водовідведення

Задача – встигнути до холодів, коментує голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Договір щодо відновлювальних робіт між Дирекцією з питань розвитку та співробітництва Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації в особі директора Швейцарського бюро співробітництва Андреаса Хубера, голови офісу Гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії в Україні Ліу Форнари, директора КЗ «Харківська спеціальна школа імені В.Н.Короленка» Олександра Білоусова, голови Наглядової ради ПАТ «Трест Житлобуд-1» Олександра Харченка було підписано напередодні. На ці роботи планується витратити 8,3 млн грн.

Перших руйнувань освітній заклад зазнав 2 березня 2022 року. На той момент у школі ще залишалося 20 дітей.

«Вибуховою хвилею нам повибивало вікна. Була пошкоджена система опалення, дах, повибивало міжкімнатні двері та двері центрального входу, деформувалися стіни. В закладі не лишилося жодного вцілілого кабінету. Також постраждала будівля дитячого садку, який працює при спецшколі», – повідомив заступник директора з господарчої роботи Олександр Марченко.

Роботи по відновленню йдуть повним ходом. У закладі вже замінили більше 200 вікон – у рамках віконної програми, яка створена американською організацією Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF) та за допомогою харківської компанії AES- Group.

Крім того, до відбудови приєдналася українська тенісистка Еліна Світоліна. На відновлення фасаду спецзакладу Благодійний Фонд Еліни Світоліної спрямує більше одного мільйона гривень. Роботи мають початися найближчим часом.

«Я дуже вдячна кожному, хто включається у вирішення проблем регіону, процесів відновлення. Спільними зусиллями ми можемо досягти гарних результатів. У цей складний час будь-яка допомога – на вагу золота», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.