ХНУМГ ім. О.М. Бекетова отримав велику партію радіаторів від французьких благодійників в рамках програми відновлення системи опалення вишу після влучення російської ракети

Радіатори, що мають бути встановленні після відновлення корпусів, що зазнали руйнувань вже знаходяться в університеті. Це стало можливим завдяки співпраці Харківської обласної ради з міжнародними партнерами. Асоціація «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» (Aide médicale et caritative France-Ukraine) та особисто ïï директор Діана Дольс спільно з компанією Geodis France та Санагро Україна вже не вперше надають гуманітарну допомогу Харківщині. Організації за час війни вийшли за рамки лише медичної допомоги, а й стали всіляко підтримувати регіон і в інших сферах, зокрема освітній.

«Харківська обласна рада на чолі з головою Тетяною Єгоровою-Луценко займаються питаннями розвитку міжнародного співробітництва. За півтора роки війни вдалося надати допомогу не лише громадам і комунальним закладам області, але й державним, – сказав радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков. – Ми одними з перших відгукнулися на прохання ректора ХНУМГ ім. О.М. Бекетова Володимира Бабаєва допомогти.

Після російських ракетних обстрілів будівля вишу зазнала значних руйнувань. Тоді нам вдалося допомогти з генераторами. Зараз маємо допомогти з підготовкою до опалювального сезону. Ми вдячні Діані Дольс за підтримку Харківщини».

Нагадаємо, що 05 лютого 2023 року одна з російських ракет влучила у центральний корпус Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова. У будівлі університету було зруйновано декілька поверхів, яке наразі відновлюються, лабораторне обладнання, пошкоджено науково-дослідний центр «Мегаполіс».