Міжнародні партнери допомагають з ліками та обладнанням медзакладам Харківської області

За період співпраці з Харківською обласною радою, що розпочалася у жовтні 2022 року, з боку Асоціації “Медична та благодійна допомога Франція-Україна”, Aide Médicale et Charitative France-Ukraine (AMCFU) спільно з ВГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги» передано велику кількість необхідного обладнання та медикаментів до лікарень деокупованих громад області, громад, що приймають ВПО, а також обласних спеціалізованих лікарень комунальної власності.

«Ми завжди на зв’язку з громадами, керівництвом комунальних закладів обласної ради, знаємо їх першочергові потреби для надання якісної та вчасної допомоги жителям. Тому Харківська обласна рада продовжуватиме активну співпрацю з міжнародними партнерами, які готові надавати гуманітарну та іншу підтримку. Ми використовуватимемо будь-яку можливість в рамках діючого законодавства, щоб підтримати жителів області в ці непрості часи», – сказала голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Асоціацією передано до закладів охорони здоров’я та соціального захисту Харківської області:

– 7 автомобілів швидкої допомоги до КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»;

– 99 багатофункціональних ліжок до КНП «Обласна клінічна травматологічна лікарня», а також Ізюмської ЦРЛ, Чугуївської ЦРЛ та КНП Харківської обласної ради «Обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення»;

– 14 генераторів для безперебійного функціонування обласних інтернатних установ та лікарень області;

– 90 одиниць меблів для спеціалізованих лікарень;

– 87 комп’ютерів для потреб Центру екстреної медичної допомоги.

Також міжнародні партнери передали діагностичне обладнання (електрокардіографи, апарати ШВЛ, пульсоксиметри, нейростимулятори TENS з електродами, апарати вакуумної терапії ран, глюкометри, тонометри), реабілітаційне обладнання, медикаменти (жарознижуючі, антибіотики, противовірусні, цукрознижуючі, ранозагоюючі, антибактеріальні, інші терапевтичні препарати), медичні розхідники, дезинфікуючі та гігієнічні засоби.

Сума наданої допомоги від французьких партнерів медичним закладам області перевищує 700 тисяч євро.

Також нещодавно французькі партнери передали протипухлинні препарати для лікування онкохворих та набори для стоматологічної допомоги, які розприділені між обласними спеціалізованими лікарнями.