У обласній раді обговорили можливості відновлення будинків у громадах Харківщини

За дорученням голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко радник голови ХОР Євгеній Грицьков зустрівся із членами ради директорів Конфедерації будівельників України.

У зустрічі також взяв участь начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Андрій Гнатушок.

Під час зустрічі присутні обговорили можливості співпраці щодо відновлення постраждалих об’єктів Харківщини внаслідок російської агресії.

Євгеній Грицьков окреслив ситуацію, яка склалася на Харківщині внаслідок повномасштабного вторгнення та ракетних нападів з боку рф, розповів про рівень пошкодженої житлової, комунальної та критичної інфраструктури регіону та поділився досвідом співпраці з міжнародними партнерами.

«Харківська обласна рада готова співпрацювати з партнерами щодо відновлення регіону. Наша мета – відновити всі пошкоджені об’єкти в області та забезпечити належні умови для життя та розвитку жителів Харківщини. Обласна влада гарантує виконання усіх договірних умов при співробітництві та продовжує залучати партнерів для відновлення. Ми вже маємо потужні результати співпраці із представниками з Франції, Італії, Швеції та США», – сказав радник голови обласної ради.

У Конфедерації будівельників України пояснили, що співпрацюють з міжнародними партнерами та фондами, втілюють програми щодо відновлення житлових об’єктів Державної установи «Фонд енергоефективності», зокрема, програму «Віднови дім», в рамках якої вже відновлено низку об’єктів у Київській області, зараз ведуться роботи у Миколаївській області. Також фондом заплановано розширити межі програми та розпочати роботи з відновлення на Харківщині.

Присутні обговорили умови та можливості співпраці, необхідні заходи для комунікації та умови для втілення умов програми «Віднови дім» у Харківській області.