Відбулось засідання постійної комісії з питань екології, природокористування, охорони довкілля, надзвичайних ситуацій та ліквідації їхніх наслідків

Депутати затвердили порядок денний засідання, розглянули проєкти рішень обласної ради, які пропонується винести на пленарне засідання чергової сесії обласної ради. Засідання постійної комісії відбулось за участі заступниць голови обласної ради Валерії Дзюби та Тетяни Біловол.

Директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол зазначив, що реалізація Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2021-2023 роки спрямована на зміцнення рівня підготовки та реагування на різні загрози і надзвичайні ситуації, що допомагає зберігати життя і майно громадян, а також зменшити можливі збитки. За звітний період на реалізацію заходів Програми з обласного бюджету було виділено 12 855, 600 тис. грн, з яких фактично профінансовано – 10 508,221 грн, освоєно – 10 495,600 тис.грн на заходи передбачені програмою.

Разом із цим, Іван Сокол надав основні результати виконання програми за поточний рік, серед яких придбання матеріалів для підрозділів спеціалізованої протипожежної служби цивільного захисту області, що забезпечило можливість здійснити 7 450 виїздів для гасіння пожеж, врятовано 311 громадян, вилучено із під завалів 200 осіб.

Окрім цього, депутати підтримали проєкт рішення обласної ради «Про клопотання щодо присудження щорічної Премії Верховної Ради України», в якому пропонується присудження щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти за вагомий особистий внесок у розвиток освіти, сумлінну працю, високий професіоналізм, плідну педагогічну діяльність, активну громадянську позицію, патріотиз