Відбулось засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму

Депутати розглянули питання, які планується винести на пленарне засідання чергової сесії Харківської обласної ради, а також кадрові питання які будуть виноситись на розгляд пленарного засідання та такі, що мають бути затверджені розпорядженням голови обласної ради. В роботі комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.

Були розглянуті проєкти рішень обласної ради щодо виконання обласних програм економічного і соціального розвитку, збереження архітектурної спадщини, розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини, а також питання щодо підвищення ефективності управління комунальним майном, що знаходиться у спільній власності територіальних громад області.

Щодо проєкту рішення обласної ради «Про припинення комунальних підприємств сфери культури, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні заклади» інформацію надав начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Андрій Гнатушок.

За його словами, процедура є суто організаційним заходом та не погіршує умов праці, систематизує звітність підприємств, дає більше гарантій колективам.

Як зазначається в проєкті рішення обласної ради, пропонується перетворити в комунальні заклади наступні КП (наведена їх назва після реорганізації, якщо таке рішення буде ухвалено):

– Комунальний заклад «Великий академічний слобожанський ансамбль пісні і танцю» Харківської обласної ради;

– Комунальний заклад «Харківська обласна філармонія» Харківської обласної ради;

– Комунальний заклад «Харківський академічний театр ляльок ім. Афанасьєва» Харківської обласної ради.

Крім цього депутати розглянули проєкт рішення обласної ради «Про затвердження Програми підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023-2027 роки та Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату одноразової адресної грошової допомоги при утворенні прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, сім’ї патронатного вихователя, а також прийомним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу та сім’ям патронатного вихователя з нагоди 15-річчя їхнього функціонування на території Харківської області».