Колектив та читачі Бібліотеки на Алчевських отримали відзнаки Почесного консульства Литовської Республіки

14 вересня відбулося урочисте нагородження Почесним консульством Литовської Республіки у м. Харкові переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Вільнюсу-700».

До Харківської обласної бібліотеки для дітей завітала радник Почесного консула Ксенія Петрофанова, яка вказала на важливість проведення мистецьких заходів для розвитку дружби між народами Литви та України та відзначила майстерність юних художників.

Дипломами та подарунками Почесного консульства були нагороджені переможці Всеукраїнського рівня Мілена Бурсакова (гран-прі) та Софія Дудіна (І місце). Також подарунки були передані для усіх переможців обласного туру.

У свою чергу Харківська обласна бібліотека для дітей одержала подяку за організацію конкурсу у Харківській області та зміцнення культурних зв’язків між дружніми народами.

Мілена Бурсакова і Софія Дудіна на знак вдячності за високі відзнаки їхньої творчості подарували Почесному консульству копії власних робіт з автографами.

Усі присутні мали змогу ознайомитися у виставковій залі «Вернісажі у фойє» з роботами учасників конкурсу «Вільнюсу-700», на якій представлено понад 70 малюнків юних художників з Харківщини.

Також відбулася екскурсія бібліотекою. Ксенія Петрофанова разом з дівчатами долучилися до розфарбування патріотичної розмальовки антистрес «А ми тую калину підіймемо…» художниці Олесі Вакуленко.