Тетяна Єгорова-Луценко: Зараз всі зусилля мають бути сконцентровані на посиленні обороноздатності країни

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у зустрічі голів обласних рад, яку організував Комітетет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Тема обговорення: «Роль обласних рад в процесі євроінтеграції України». До заходу долучилися заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, Перший віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко, народний депутат України Віталій Безгін, представники міністерств.

Під час наради Тетяна Єгорова-Луценко порушила питання щодо урядової ініціативи з приводу можливого вилучення з місцевих бюджетів військового ПДФО.

«Зараз всі зусилля мають бути сконцентровані на посиленні обороноздатності країни. У прийнятті рішень представники усіх гілок влади повинні керуватися лише тим, як ці рішення допоможуть Україні перемогти. Глибоко переконана, що це рішення має прийматися дуже виважено, адже через війну для багатьох громад військове ПДФО – це головне джерело наповнення бюджетів. Але можливість збільшити відрахування на потреби ЗСУ, дрони, техніку тощо – теж не можна відмітати. На моє переконання для того, щоб повністю не забирати військовий ПДФО, потрібно розробити зрозумілу і дієву формулу перерозподілу податку, переглянути процентну ставку», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Також голова обласної ради відзначила, що після консультацій з головами громад є пропозиція відтермінувати нововведення – до 1 січня.

«Війна показала, що більшість громад справляються з викликами, які постали через військову агресію і забезпечують надійний тил. Так само, як і обласні ради, депутатські корпуси по всій країні показали, що можуть працювати навіть у найскладніших умовах. Більше того, на моє переконання Україна готова до вступу в ЄС. Для цього, звісно, і державна і місцева влада мають працювати у тісному тандемі, приймаючи рішення, які будуть стовідсотково задовольняти потреби українців у воєнний час», – зазначила голова обласної ради.

Також Тетяна Єгорова-Луценко запропонувала обговорити на наступних зустрічах проблемні питання районних рад.