Відбулось засідання постійної комісії з питань розвитку інфраструктури, будівництва та шляхів

Депутати розглянули питання, які планується винести на розгляд пленарного засідання чергової сесії Харківської обласної ради. В роботі комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.

Щодо питання «Про хід виконання Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 12-VIIІ (зі змінами)» інформацію надав директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

За його словами, хід виконання програми умовно розділений на два етапи: до війни, та після. В ході операції по звільненню територій від російських окупантів при наступі наших військ ворог зруйнував 27 мостів на дорогах місцевого значення. Фахівці «Дороги Харківщини» облаштували 22 тимчасові переправи, такі як у Вербівці, Борщовій, Тишках.

«На п’ятьох переправах відновлювані роботи не можуть проводитись, бо поруч лінія зіткнення. Цього року субвенція для Харківської області склала 887 млн грн. Після погодження ці кошти були спрямовані на такі основні напрямки: дорога Хотімля – Мартова, яка була повністю зруйнована, та дорога Граково – Базаліївка. Наразі виконано 75% – 80% основних видів робіт. Продовжується улаштування верхнього шару укриття та облаштування обочин. На жовтень залишаться роботи по встановленню дорожніх знаків, нанесення розмітки тощо.

Також в активній фазі йде ремонт п’яти мостових споруд. Вже завершено місток до населеного пункту Вільхівка, це під’їзд до населеного пункту Елітне. Також виконуються роботи в Борщовій, в Тишках та Вербівці, будується тимчасова переправа в Базаліївці. Роботи виконуються відповідно до графіка і їх планується завершити наступного місяця», – повідомив Ігор Турченко.

Депутати також розглянули хід виконання програм підвищення рівня безпеки дорожнього руху, надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва чи придбання житла в області, збереження архітектурної спадщини в області, розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини та програми розвитку цивільного захисту.

Також на засіданні комісії розглянули проєкти рішень обласної ради «Про затвердження регіональної соціальної Програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року» та «Про затвердження комплексної Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб в Харківській області на 2023-2027 роки».

Щодо питань, пов’язаних з управлінням спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області доповів начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Андрій Гнатушок.

Зокрема, він проінформував щодо проєкту рішення обласної ради «Про надання дозволів на списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».