Міжнародні партнери допомагають медичним закладам області

ХНП ХОР «Центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф» отримав сучасні транспортні апарати штучної вентиляції легенів.

Необхідне обладнання під час візиту на Харківщину передала оперативна директорка Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» Діана Дольс.

«Разом з Харківською обласною радою реалізуємо програму допомоги регіону. Завдяки різним ініціативам ми тісно співпрацюємо. В рамках нашої взаємодії Харківщина отримала допомоги на 700 тисяч евро. Це моя теперішня місія, яка стосується підтримки медичних закладів. Зараз з’явилася змога передати апарати ШВЛ», – зазначила Діана Дольс.

Заступник директора з медичної роботи керівник служби екстреної медичної допомоги ХНП ХОР «Центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф» Сергій Бірюков розповів, що нове обладнання значно покращить ефективність роботи виїзних бригад швидкої.

«Ці нові транспортні апарати ШВЛ призначені для підтримки дихальних функцій важкохворих пацієнтів. Апарат використовується на догоспітальному етапі, щоб надати якісну допомогу постраждалому по дорозі від місця події до реанімаційного відділення, і таким чином врятувати життя пацієнта», – сказав Сергій Бірюков.

Голова Харківської обласної ради Тетяни Єгорова-Луценко відзначила, що покращення умов для пацієнтів та лікарів в медичних закладах регіону – один з пріоритетних напрямків роботи.

«Попри війну ми намагаємось розвивати медичну сферу області. Наші медики часто працюють на грані можливого, рятуючи постраждалих через бойові дії. Я надзвичайно вдячна нашим міжнародним партнерам, які підтримують Харківщину, підтримують Україну. Допомога нам дуже зараз потрібна», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

За період співпраці з Харківською обласною радою, що розпочалася у жовтні 2022 року, з боку Асоціації “Медична та благодійна допомога Франція-Україна”, Aide Médicale et Charitative France-Ukraine (AMCFU) спільно з ВГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги» передано велику кількість необхідного обладнання та медикаментів до лікарень деокупованих громад області, громад, що приймають ВПО, а також обласних спеціалізованих лікарень комунальної власності.

Нагадаємо, на початку травня завдяки допомозі Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» автопарк «швидких» Харківщини поповнився новими машинами. Автомобілі оснащені сучасним обладнанням спеціально для обслуговування та надання невідкладної швидкої допомоги населенню Харківського регіону. Під час свого візиту на Харківщину Діана Дольс відвідала низку медичних та соціальних закладів регіону.