Міжнародні благодійники ознайомилися з потребами у водозабезпеченні Золочівської громади

На сьогодні там є необхідність у відновлювальних роботах на водонапірній башті.

Оперативний директор Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція-Україна». Діана Дольс під час свого візиту на Харківщину відвідала медичні, навчальні та соціальні заклади в Золочеві. Зокрема ознайомилася з об’єктами водопостачання, що потребують термінового ремонту.

Водонапірна башта збудована у 60-70 роках минулого століття. Остання реконструкція проведена у 2003 році. Наразі нею користуються 4 тисячі мешканців селища Золочів.

В Золочівській громаді кажуть, зварювальні роботи баку башти проводяться постійно, але через корозію металу ремонт майже не приносить результату.

«Я часто приїжджаю на Харківщину. Разом з Харківською обласною та міською радами ми реалізуємо програму допомоги. В Золочівській громаді вивчаємо ситуацію з забезпеченням населення питною водою. Оскільки ми розширюємо спектр нашої допомоги Харківській області, то маємо плани розглянути можливість встановлення водонапірної башти та фільтрів очистки води. Для нас важливо допомогти населенню відновити доступ до питної води. Громадам, які знаходяться близько до зони бойових дій потрібна більш вагома підтримка, яку ми ставимо в пріоритет», – зазначила Діана Дольс.

Нагадаємо, за період співпраці з Харківською обласною радою, що розпочалася у жовтні 2022 року, з боку Асоціації “Медична та благодійна допомога Франція-Україна”, Aide Médicale et Charitative France-Ukraine (AMCFU) спільно з ВГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги» передано велику кількість необхідного обладнання та медикаментів до лікарень деокупованих громад області, громад, що приймають ВПО, а також обласних спеціалізованих лікарень комунальної власності.

«Ми вдячні нашим французьким друзям за допомогу і підтримку. Зараз вона вкрай необхідна. Харківська обласна рада не зупиняється у пошуку можливості як допомогти громадам та їх мешканцям, що постраждали від російської агресії, а також забезпечити ефективну і швидку відбудову регіону після нашої Перемоги», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.