Працівники виконавчого апарату обласної ради долучились до заходів щодо удосконалення роботи зі зверненнями громадян та інформаційними запитами

Відбувся науково-методичний on-line семінар за темою «Шляхи удосконалення контролю за виконавською дисципліною у НДУСЕ Міністерства юстиції України», який провів Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» Міністерства юстиції України.

У заході взяли участь директорка Департаменту експертного забезпечення правосуддя Міністерства юстиції України Наталія Ткаченко, заступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько, представники Дніпропетровського, Київського, Львівського, Одеського науково-дослідних інститутів судових експертиз Міністерства юстиції України, представники Науково-дослідного центру судової експертизи у сфері інформаційних технологій та інтелектуальної власності Міністерства юстиції України.

Максим Колінько передав учасникам семінару слова вітання та вдячності від голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, а також надав інформацію з приводу звернень жителів Харківщини, які надходять на адресу обласної ради.

«Ваша робота, ваші експертні висновки є важливими та актуальними, особливо сьогодні, коли Україна перебуває в правовому режимі воєнного стану, і кожен з нас працює на Перемогу. Висловлюю особливу вдячність працівникам Харківського Інституту судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса за те, що ви залишаєтесь на місцях та продовжуєте працювати на благо Харківщини та всієї країни. Харківська обласна рада тісно співпрацює з інститутом, робота є сталою та ефективною. Усім учасникам семінару бажаю плідної та продуктивної праці», – сказав Максим Колінько.

У ході роботи семінару директор ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» Сергій Тюлєнєв зазначив, що сьогодні дуже важливо дотримуватись вимог нормативно-правових актів, якими врегульовано роботу зі зверненнями громадян, інформаційними запитами, а також із медіазасобами, органами державної влади та місцевого самоврядування.

На семінарі було розглянуто низку питань, серед яких: необхідність посилення нагляду за наданням НДУСЕ відповідей на звернення, запити, що стосуються статутної діяльності, або надання відповідей не в повному обсязі; контроль за своєчасним розглядом звернень громадян за допомогою системи електронного документообігу «Аскод»; дієві механізми з усунення причин, що зумовлюють звернення громадян до НДУСЕ, та заходи, які сприятимуть їх зменшенню; актуальні проблеми забезпечення необхідного рівня безпеки комп’ютерних систем в аспекті електронного документообігу та інші питання, передбачені порядком денним семінару.

Разом із цим, учасники заходу обговорили викладені матеріали спікерами семінару, поділилися досвідом у своєму регіоні із зазначеної тематики, а також підготували пам’ятки експертам з питань, що обговорювались на науково-методичному семінарі.

Нагадаємо, що нещодавно голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та керівник ННЦ «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» Сергій Тюлєнєв підписали меморандум про співпрацю, згідно з положеннями якого заплановано роботу над створенням максимально сприятливих умов для розвитку науки, зокрема, вдосконалення освітньо-наукових програм, заохочення здобувачів освіти для здійснення наукових розробок і досліджень, впровадження наукових напрацювань для покращення організації життєдіяльності Харківщини. Разом із цим, за сприяння голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко до інституту було передано два генератори для забезпечення роботи закладу під час блекауту.