Валерія Дзюба привітала колектив «Харківської гуманітарно-педагогічної академії» з Днем працівників освіти

Заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба вручила відзнаки освітянам та передала відання від очільниці облради Тетяни Єгорової-Луценко та депутатського корпусу.

«Можна багато говорити, наскільки важлива професія вчителя, про те, що це – поклик та для багатьох – сенс життя. Але зараз я хочу згадати початок повномасштабного вторгнення. Як ви, відповідально займалися евакуацією та давали притулок тим людям, кому було дуже важко. Ваш заклад з початку воєнних дій, незважаючи на постійні «прильоти», допомагали людям подолати стресові ситуації, впоратися зі страхами. І тут ваш талант – бути поруч, знаходити спільну мову будь з ким – стали, як ніколи, у нагоді. Тому кожен з присутніх в залі – герой. Я бачила, як ви самовіддано поверталися до навчального процесу. Особлива вдячність за це ректорці Академії Галині Пономарьовій. Справедливо, що заклад має багато відзнак. Освіта в наш час набуває ключового значення в процесі розвитку держави, життя робить нам постійні виклики і ми маємо бути до цього готові. Академія – є однією з перших в процесі виховання освітян, – зазначила Валерія Дзюба. – Хочу звернутися до військових, які присутні в залі і є студентами академії. В вашій особі дякуємо всім Збройним силам України. Але маємо бути не лише вдячні, а й допомагати всі разом тим, хто нас боронить. І ми це робимо. Дякуємо вам, хлопці та дівчата, за те, що сьогодні завдяки вашим зусиллям маємо змогу бути тут, святкувати, говорити один з одним. Я вірю, що після нашої перемоги ми гучно відсвяткуємо всі наші свята. Всім вам низький уклін».

З нагоди Дня працівників освіти до колективу Харківської гуманітарно-педагогічної академії звернулася і ректорка Галина Пономарьова. Вона подякувала голові обласної ради та депутатському корпусу за всебічну підтримку закладу.

«Не дивлячись на воєнний стан, цього року вступна компанія пройшла успішно, план по набору студентів виконано на 92%. Такими результатами можуть похизуватися не всі навчальні заклади країни. Тому ми пишаємося нашими викладачами та студентами. Ми спроможні вирішувати всі завдання, які ставить перед нами сьогодні держава», – зазначила Галина Пономарьова.

Також освітян з професійним святом привітали представники Харківської обласної військової адміністрації.