В Харкові запрацювала нова донорська зала від «Обласного центру служби крові»

В урочистому відкритті взяла участь заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба.

«Від імені голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, від усього депутатського корпусу та від себе особисто щиро вітаю вас з цією важливою подією. Дуже добре, що ця зала донорства відкрилася у самісінькому центрі міста. Адже не всі мають можливість потрапити до основного приміщення «Обласного центру служби крові». Зараз, я впевнена, кількість донорів збільшиться. Колектив «Харківського обласного центру крові» від самого початку повномасштабного вторгнення не зупиняв своєї роботи ні на годину. В надскладних умовах ви забезпечували наші лікарні необхідною кількістю донорської крові. Велика подяка всім людям, які приходили здавати кров і продовжують це робити й досі. Приходили під обстрілами, пішки, коли не ходив транспорт, з візочками, з малими дітьми. Всі докладають максимум зусиль, щоб медики могли рятувати життя, і потреба у донорській крові була закрита. Донорство, як і волонтерство, стало добрим правилом життя українців. Я закликаю всіх приходити здавати кров, бо кожна крапля може зберегти чиєсь життя», – зазначила Валерія Дзюба

Директор КНП «Обласний центр служби крові» Вадим Яворський під час відкриття нової донорської зали подякував всім присутнім за увагу до події.

«Зараз під час військового стану потреба у донорській крові зросла в рази. І я вдячний кожному донору за розуміння – ваша кров вкрай необхідна для порятунку військових та важко хворих людей. Зі свого боку ми завжди готові прийняти бажаючих здати кров, якісно та безпечно надати всі послуги. Тому запрошую всіх бажаючих долучитися до донорства в новій залі», – сказав Яворський.

Також на відкритті зали донорства були присутні представники обласної військової адміністрації, волонтери та донори крові.

Донорська зала відкрита за адресою: вулиця Пушкінська 2а.