В Харкові презентували видання «Вибрані праці: монографії, підручники, навчальні посібники, коментарі, статті»

Книга підготовлена до 75-річчя із дня народження і майже 50-річчя науково-педагогічної, громадської та правозастосовної діяльності відомого українського юриста, правознавця, державного, політичного та громадського діяча, заслуженого юриста України, кандидата юридичних наук, доцента, судді вищого кваліфікаційного класу – першого заступника голови Вищого господарського суду України у відставці, депутата Харківської обласної ради V, VI, VII скликань, повного кавалера ордену «За заслуги», лауреата премії імені Ярослава Мудрого Національної академії правових наук України Миколи Тітова.

У заході взяли участь працівники виконавчого апарату Харківської облради, представники колективу Національної академії юридичних наук ім.Ярослава Мудрого, судді, представники громадськості та ЗМІ.

«Дуже приємно, що загал побачить видання, яке ми сьогодні презентуємо. Вибрані праці включають основні роботи, присвячені проблемам становлення України як правової держави, судоустрою, господарського права та господарського судочинства, інституту банкрутства, як нового інституту українського права та становлення місцевого самоврядування в Україні. Ця праця буде корисною не тільки науковим співробітникам, викладачам, аспірантам, студентам закладів вищої освіти, що готують фахівців у галузях права, а й для широкого загалу тих, хто опікується безпекою, судоустроєм, розвитком місцевого самоврядування тощо», – зазначив, відкриваючи презентацію, ректор Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого Анатолій Гетьман.

Заступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько передав присутнім вітання від голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко та зазначив, що про важливий вклад Миколи Тітова у розбудову Харківщини свідчать багато чинників.

«Ви маєте звання Почесний громадянин Сахновщинського району та звання Почесний громадянин Харківської області. Ви результативно працювали на посадах заступника та першого заступника голови обласної ради. А зараз, на посаді віцепрезидента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, зуміли налагодити тісний зв’язок з усіма головами громад регіону. Показово, що ваша активність та працездатність спонукає вас розширювати діяльність за межі регіону: минулого тижня ви взяли участь у Зʼїзді Української асоціації районних та обласних рад, на якому Президентом Асоціації було обрано голову обласної ради Тетяну Єгорову-Луценко.

Хотів би зазначити, що навіть після видання такої фундаментальної книги у вас буде ще більше роботи. Тому бажаю вам не опускати планку ваших досягнень, та доброго вам здоров’я», – сказав Максим Колінько.

Микола Тітов подякував колегам за підтримку, яку він отримав при написанні книги.

«Дякую колегам, суддям, з якими довелось працювати, а також зазначу, що великою школою для мене була саме робота в місцевому самоврядуванні. І чим більше я працюю у цьому напрямку, тим більше бачу, що дуже багато роботи щодо вдосконалення відповідного законодавства», – зазначив автор книги.