Відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства

Депутати розглянули питання, які планується винести на розгляд пленарного засідання чергової сесії Харківської обласної ради. В роботі комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Тетяна Біловол.

Щодо питання «Про надання згоди на прийняття Комунального некомерційного підприємства «МІСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 3» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ з комунальної власності Харківської міської територіальної громади у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області» доповіла заступниця директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Тетяна Демченко.

Вона зазначила, що до Харківської обласної ради надійшов відповідний лист від Харківського міського голови з ініціативою передати КНП «Міський психоневрологічний диспансер № 3» ХМР у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області. Ця процедура зумовлена постановою КМУ № 174 від 28.02.2023 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я». За її словами, психоневрологічний диспансер № 3 залишився поза спроможною мережею та не може надалі надавати медичні послуги з психіатричної допомоги. Після прийняття депутатами відповідного рішення зазначений заклад буде приєднано до Обласної клінічної психіатричної лікарні № 3 із подальшим перейменуванням у Центр психічного ментального здоров’я, для створення потужної надкластерної мережі Харківщини відповідно до норм чинного законодавства України.

Також депутати розглянули проєкти рішень обласної ради «Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ПСИХІАТРИЧНА ЛІКАРНЯ № 3», «Про надання згоди на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО- КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».