Відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету

Депутати розглянули проєкти рішень Харківської обласної ради, які планується винести на розгляд пленарного засідання сесії. У роботі комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба.

Про пропозиції Харківської обласної військової адміністрації щодо погодження розподілу коштів додаткової дотації з державного бюджету на компенсацію комунальним закладам, державним закладам освіти, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, та закладам спільної власності територіальних громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад доповів директор Департаменту фінансів Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА) Сергій Овсянніков.

За його словами, йдеться про покриття витрат за січень – квітень 2023 року. До обласного бюджету приймаються кошти додаткової дотації 18 млн 835 тис. грн.

Крім цього Сергій Овсяніков доповів, щодо пропозиції ХОВА щодо погодження розподілу та перерозподілу коштів субвенцій з державного бюджету на реалізацію проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії. За його інформацією, зокрема, обсяг субвенції збільшується на загальну суму більш ніж 118 млн. З урахуванням змін, загальний обсяг субвенції 1 млрд 225 млн грн. Відповідні видатки передбачаються по Департаменту капітального будівництва ХОВА – більш ніж 54 млн грн, по Департаменту ЖКГ – більш ніж 63 млн грн.

Також депутатам була надана інформація про виконання обласного бюджету за січень-вересень 2023 року.

Доходи загального фонду перевиконані на 0,9% або на 26 млн грн, базові дотації з державного бюджету отримані в повному обсязі. Субвенції з держбюджету також отримані і навіть деякі перевиконані.

Загальний обсяг виконання обласного бюджету разом з дотаціями та субвенціям складає 109%. Видатки по обласному бюджету профінансовані повністю, заборгованості по зарплаті нема. В першу чергу, кошти направлялись на заробітну плату і захищені статті, а також на заходи щодо захисту області від російської агресії.

Також депутати розглянули проєкти рішень обласної ради “Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури та спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2023 роки” та “Про звернення депутатів Харківської обласної ради до Президента України та Верховної Ради України щодо підтримки Збройних Сил України та недопущення вилучення коштів місцевих громад”.