На Харківщині буде створена потужна база розвитку спортивної боротьби

Дитячо-юнацька спортивна школа «Кіровець» Громадської організації «Харківське обласне фізкультурно-спортивне товариство «Україна» передана до комунальної власності Харківської області. Відповідне рішення депутати ухвалили 5 жовтня на пленарному засіданні чергової сесії обласної ради.

Рішення дозволить створити сприятливі умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістового відпочинку, а також зайняття фізичною культурою і спортом дітей та молоді, підготовки спортивного резерву для збірних команд України, збереження тренерсько-викладацького складу дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

На базі школи планується створити спорткомплекс з розвиту боротьби, куди ввійдуть п’ять її видів: дзюдо, вільна, класична, самбо і сумо. Буде створена професійна база для тренувань і підготовки до виступу на Олімпійських іграх, Чемпіонатах світу, інших змаганнях.

Як зазначила голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, це рішення націлене на розвиток фізкультури та спорту в області, на зміцнення спортивної інфраструктури.

«Наше завдання, дати змогу дітям займатись спортом з найкращими тренерами в сучасних умовах, зберегти та розвинути досягнення спортсменів області як в межах України, так і на міжнародних аренах», – наголосила голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.