На Харківщині триває робота щодо створення Міжрегіонального центру реабілітації та протезування

На пленарному засіданні сесії обласної ради депутати прийняли рішення щодо надання згоди на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу Державного некомерційного підприємства «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Як йдеться у рішенні, надання згоди на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області дозволить вирішити питання медичного обслуговування поранених, протезування/ортезування, реабілітації, підготовки відповідних фахівців та проведення досліджень, а також дасть можливість для залучення додаткових коштів, необхідних для розвитку підприємства і зменшення навантаження на бюджетне фінансування.

«Для нас дуже важливо забезпечити мешканців регіону наданням всіх необхідних послуг, особливо реабілітацією, яка сьогодні є найважливішою для наших воїнів і жителів регіону, які зазнали фізичних ушкоджень. Центр реабілітації та протезування має потужний потенціал: сучасне обладнання, колектив професійних, досвідчених лікарів. Наша мета гарантувати послуги реабілітації та протезування нашим захисникам та мешканцям регіону, поставити їх на ноги. Відновивши роботу закладу ми забезпечимо потребу у забезпеченні послугами реабілітації та протезування пацієнтів не лише Харківського регіону, але й інших областей, фактично, зі всієї Східної частини України», – зазначила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона також відзначила, що разом з міською владою працюватимуть над створенням на базі закладу Міжрегіонального центру з реабілітації та протезування.

«Я вдячна міському голові Ігорю Терехову за те, що ми разом прийняли консолідоване рішення. Основні положення щодо повноважень Харківської міської ради стосовно здійснення спільного управління центром буде визначено у статуті підприємства», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, центр призупинив роботу з початку року.