Реабілітаційне відділення Обласної інфекційної лікарні буде відновлено

На черговій сесії обласної ради депутати прийняли рішення «Про надання згоди на проведення робіт за проєктом «Капітальний ремонт частини п’ятого поверху головного корпусу КНП ХОР «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ІНФЕКЦІЙНА ЛІКАРНЯ» по пр. Героїв Сталінграду, 160 в м. Харкові, з влаштуванням відділення інтенсивної терапії»». Йдеться про капітальний ремонт відділення інтенсивної терапії на 18 ліжок із реанімаційним блоком.

«Наша мета – не тільки забезпечити комунальні заклади всім необхідним для кваліфікованого надання послуг населенню, а й розвивати їхній потенціал особливо під час дії правового режиму воєнного стану, коли наш регіон та його жителі зазнають щоденних ворожих обстрілів. Капітальний ремонт відділення інтенсивної терапії в Обласній клінічній інфекційній лікарні дозволить у повному обсязі забезпечити швидке надання реанімаційних заходів населенню», – зазначила голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Як зазначається у пояснювальній записці до проєкту рішення, капітальні видатки на проведення капітального ремонту відділення інтенсивної терапії (реанімації) передбачено у фінансовому плані КНП ХОР «Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня» на 2023 рік (зі змінами), який погоджено директором Департаменту охорони здоров’я ОВА та затверджено головою обласної ради.