Тетяна Єгорова-Луценко бере участь у Європейському тижні регіонів і міст

Сьогодні голова Харківської обласної ради, Президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у офіційній церемонії відкриття, разом з головою Дніпропетровської обласної ради, першим віцепрезидентом УАРОР Миколою Лукашуком.

21-й Європейський тиждень регіонів і міст проходитиме 9-12 жовтня у Брюсселі. Захід, організований спільно Європейським комітетом регіонів та Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань регіональної та міської політики, включатиме 200 сесій у формі семінарів, партисипативних/політичних лабораторій, виступів регіонів ЄС.

Європейський тиждень регіонів і міст відкрив Президент Європейського комітету регіонів Вашку Алвес Кордейро. Під час доповіді він підкреслив вирішальну роль, яку відіграє політика згуртованості у пом’якшенні наслідків енергетичної кризи та наданні допомоги тим, хто тікає від загарбницької війни Росії проти України, а також людям і регіонам, які їх приймають.

Голова Харківської обласної ради, Президент Української асоціації районних та обласних рад Тетяна Єгорова-Луценко планує оглянути низку профільних виставок, що стосуються питань розвитку місцевого самоврядування та регіональної політики, взяти участь у семінарі «Вихід на нові регіони – солідарність та згуртованість через міжрегіональну співпрацю», зустрітись з Маршалом Великопольського воєводства Республіки Польща Мареком Возняком, взяти участь у дебатах щодо підтримки України місцевою та регіональною владою в рамках 157 пленарної сесії Комітету Європейських регіонів.

Крім цього запланована зустріч Тетяни Єгорової-Луценко з Президентом Комітету Європейських регіонів Вашку Алвес Кордейро та участь у семінарі «Стале відновлення українських міст та регіонів».

Теги: ,