Тетяна Єгорова-Луценко візьме участь у дебатах щодо підтримки України в рамках 157 пленарної сесії Комітету Європейських регіонів

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко перебуває з робочою поїздкою у Брюсселі під час проведення Європейського тижня регіонів і міст.

Це щорічна масштабна подія, під час якої міста та регіони демонструють свою здатність до розвитку, реалізації політики згуртованості Європейського союзу та доводять важливість місцевого та регіонального рівнів для ефективного європейського управління. Європейський тиждень регіонів і міст збирає тисячі учасників з різних країн для обміну досвідом, кращими практиками у сфері регіонального/місцевого розвитку.

У дебатах візьмуть участь доповідачі високого рівня, члени Комітету європейських регіонів, представники місцевих та регіональних органів влади. Дискусії будуть зосереджені на нагальних проблемах, що стоять перед європейськими містами та регіонами у 2023 році. Теми обговорення включатимуть ключову роль політики згуртованості у європейських містах та регіонах, а також майбутні перспективи як Європи, так і України.

В рамках Європейського тижня регіонів і міст як Президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» Тетяна Єгорова-Луценко також візьме участь у семінарах «Вихід на нові регіони – солідарність та згуртованість через міжрегіональну співпрацю» та «Стале відновлення українських міст та регіонів». Окрім того, передбачені зустрічі з Президентом Комітету Європейських регіонів Вашку Алвес Кордейро, Маршалом Великопольского воєводства Республіки Польща Мареком Возняком.