В Брюсселі обговорили стале відновлення українських міст та регіонів

У рамках 157-ої пленарної сесії Комітету Регіонів ЄС відбувся семінар, організований спільно Комісією CoR CIVEX та Eurocities під егідою Європейського альянсу міст та регіонів за відбудову України, з метою об’єднання місцевих політиків та практиків як з ЄС, так і з України.

Голова Харківської обласної ради, президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» Тетяна Єгорова-Луценко разом із головою Дніпропетровської обласної ради, першим віцепрезидентом УАРОР Миколою Лукашуком та Львівським міським головою Андрієм Садовим взяли участь у нараді стосовно сталого відновлення українських міст та регіонів.

«Європейський альянс міст та регіонів за відбудову України повинен стати головним майданчиком, на базі якого регіони зможуть співпрацювати та знаходити нових партнерів, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. –

Місцеве самоврядування, органи центральної влади зроблять все можливе, аби децентралізація в Україні була завершена на найвищому рівні і світ бачив у нашій країні надійного партнера».

Також Тетяна Єгорова-Луценко поділилася успішними кейсами Харківщини по міжнародній співпраці.

Учасники семінару обговорили практичні аспекти сталої відбудови українських міст. Зокрема, мова йшла про результати однойменного пілотного проєкту Eurocities, що реалізується у 2022-2023 роках із десятьма українськими містами-партнерами.