Тетяна Єгорова-Луценко: продовжую налагоджувати співпрацю УАРОР з профільним Комітетом Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Президент УАРОР, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у Круглому столі «Особливості правового регулювання вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві» (законопроєкт 9450).
В заході взяли участь, зокрема, віцепрезиденти УАРОР голова Волинської обласної ради Григорій Недопад та голова Калуської районної ради Івано-Франківської області Михайло Лаврів, народні депутати, представники органів державної влади, місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, міжнародні експерти та фахівці.
Круглий стіл відбувся за сприяння та підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), був присутній його керівник Габріель Абрагам.
«Працюємо над удосконаленням законодавства. Дискусії точилися навколо перспектив розвитку транскордонного та міжтериторіального співробітництва, у тому числі з суміжними територіальними громадами. Також говорили про проблемні питання участі органів місцевого самоврядування у міжнародних проектах і програмах», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.
 
Довідка. Законопроект №9450 подано 3.07.2023 р.
Законопроєктом  пропонується визначити механізм реєстрації об’єднань, які реалізовуватимуть проєкти співробітництва, погодження угод про співпрацю. Окрім цього створюються умови для проведення конкурсів проєктів транскордонного співробітництва. При цьому чітко визначається в цих процесах роль як органів місцевого самоврядування, так і обласних адміністрацій.