Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у першому засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області, що пройшло під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова

До роботи в онлайн режимі долучилися міжнародні партнери, народні депутати, представники офісу Президента, керівники громад Харківщини тощо.

«Регіональний офіс міжнародного співробітництва Харківської області має стати ключовим майданчиком для налагодження в’язків між громадами регіону та муніципалітетами європейських країн. І обласна рада, і обласна військова адміністрація наразі ведуть дуже активну роботу по налагодженню міжнародного співробітництва, є результативні домовленості і позитивні кейси по залученню міжнародних коштів і допомоги. Але, на жаль, не всі громади наразі мають партнерів у європейських країнах. Позиція Комітету регіонів ЄС, його президента Вашку Алвес Кордейро дуже однозначна – органи місцевого самоврядування мають активно долучатися до співпраці з європейськими колегами, налагоджувати звʼязки з європейськими містами та містечками. Це наближатиме українські громади до Євросоюзу. Адже робота по вступу України в ЄС має виконуватись абсолютно на усіх рівнях. Наведу приклад, Польща перед тим як вступити в Євросоюз, два роки мала статус «спостерігача» у Комітеті регіонів ЄС, без права голосу, але представники польських міст брали участь у засіданнях», – зауважила голова обласної ради.

Тетяна Єгорова-Луценко запевнила, що ініціатива Президента України по створенню у Харківській області Регіонального офісу міжнародного співробітництва дуже важлива. І є єдиним майданчиком в регіоні, де проговорюватимуться усі важливі питання для подальшої співпраці з міжнародними партнерами, відпрацьовуватиметься «дорожня карта» з розумінням, яка допомога і де саме є першочерговою, і яка має бути ще долучена.