Онлайн коучинг «Життя в умовах війни: подбаємо про психічне здоров’я»

До Всесвітнього дня ментального здоров’я Харківська обласна бібліотека для дітей та Харківський обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва провели онлайн коучинг за темою: «Життя в умовах війни: подбаємо про психічне здоров’я».

У заході взяли участь бібліотечні працівники та користувачі публічних, спеціалізованих бібліотек для дітей та юнацтва.

Важливість турботи про себе під час кризової ситуації – основний напрямок практичного онлайн заняття від Юлії Бєляєвої – кризового аналітично орієнтованого психолога, арт-терапевта, провідного методиста відділу сучасного мистецтва «Мистецтво Слобожанщини» КЗ «ООМЦКМ», яка розповіла, чому важливо дбати про себе в кризовій ситуації, мати стратегію та план турботи про себе.

Пані Юлія надала рекомендації фахівців з Міжнародного Медичного Корпусу (International medical corps), з яким співпрацює зараз, під час російсько-української війни.

Наприкінці перейшли до практичних вправ – технікам саморегуляції: управління емоційним станом шляхом впливу на самого себе за допомогою зміни дихання, м’язового тонусу, образів і слів.

International medical corps – організація, що займається порятунком життів і полегшенням страждань незахищеного та постраждалого населення по всьому світу через проведення навчальних тренінгів в галузі охорони здоров’я та впровадження програм допомоги та розвитку.