Тетяна Єгорова-Луценко:Працюємо над тим, щоб створити на Харківщині потужний кардіологічний центр

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко разом з головою постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю, депутатом обласної ради Олегом Каратумановим, заступницею начальника ХОВА Оленою Логвиновою відвідала Харківську клінічну лікарню на залізничному транспорті №1.

Під час наради з колективом закладу вона відзначила, що наразі вирішується питання щодо прийняття закладу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

«Рішення про згоду на прийняття закладу від депутатів облради вже є, також погоджено технічно-економічне обґрунтування. Тому сьогодні для нас дуже важливо, щоб найближчим часом дане питання було винесено на розгляд Кабміну, і була прийнята постанова щодо передачі даного закладу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області. Сьогоднішня зустріч з колективом лікарні була для мене важливою, колектив одноголосно підтримав пропозицію щодо того аби лікарня стала комунальним закладом обласної ради. Ми налаштовані розвивати медзаклад, щоб він працював на вищому рівні, краще, навіть, ніж він працює зараз. Плануємо створити на базі цього закладу, кардіологічний центр, який буде надавати медичну допомогу пацієнтам не лише Харківської області, але й з інших регіонів України», – зазначала Тетяна Єгорова-Луценко.

В свою чергу колектив лікарні висловив вдячність голові обласної ради за увагу. За словами директора Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №1 Віктора Лещенка, медзаклад має унікальний кадровий потенціал. Провідні Фахівці з неврології, кардіології, нейрохірургії, серцево-судинної хірургії та психіатрії працюють, не дивлячись на військовий час. На сьогодні у лікарні налічується більш ніж 350 працівників.