Громадам Харківщини надійде 25 систем очищення води від благодійників

Системи різної потужності буде розподіллено між підприємствами та закладами Лозівської Куп’янської, Балаклійської, Красноградської, Роганської і Новопокровської громад.

Це стало можливим, завдяки співпраці Харківської обласної ради з французьким регіоном Гранд-Ест.

Минулого року у Стразбурзі головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко та Президентом Регіональної ради Гранд-Ест паном Жаном Роттнером підписано документ «Заява про наміри партнерства між регіоном Гранд-Ест (Французька Республіка) та Харківською областю (Україна)», якою передбачено розвиток прямої співпраці між нашими регіонами, підтримка нових партнерських відносин між інституційними та неінституційними суб’єктами в обох регіонах, реалізація проєктів на основі спільної дорожньої карти (зокрема, матеріальну допомогу цивільному населенню, допомогу у відбудові щойно це дозволять умови, розвиток партнерських відносин у галузі вищої освіти, науки, культури, туризму, економіки, сільського господарства та промисловості.

«Вдячна Президенту регіону Гранд-Ест Французької Республіки Пану Франку Леруа за підтримку Харківської області. Впевнена, що дружні відносини між нашими регіонами міцнішатимуть і знайдуть свій розвиток у багатьох інших напрямках після Перемоги України у цій кривавій війні, яку веде рф», – сказала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Довідково: Це вже не перша допомога від регіону Гранд-Ест. За результатами домовленостей 28 липня 2023 року до Харківської області від Гранд-Есту надійшла гуманітарна допомога – 20 генераторів потужністю від 1 до 3кВт для приватних домогосподарств Дворічанської селищної громад.