Нові українські книжки ‒ незламному Харкову

Днями Харківська обласна бібліотека для дітей одержала щемливий вантаж від “Нової пошти”. Червоно-чорна наліпка на ньому свідчить: “Ця посилка вціліла після ракетного удару. 21.10.2023. Харків”. Нова партія книжок займе особливе місце у фонді бібліотеки.

Загалом завдяки перемозі у проєкті «Книжкові гранти» бібліотека одержала 119 сучасних книжок на суму 30 000 гривень. Усього на участь у конкурсі було подано 975 заявок, з яких обрали 32 публічні бібліотеки України і серед них – Бібліотеку на Алчевських.

Організатором проєкту виступила Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів у партнерстві з Благодійним фондом «Бібліотечна Країна» та БФ громади Харкова «Толока».Це і є справжня «рука допомоги».

Книжка ‒ це теж зброя, ідеологічна, ментальна, культурна. А бібліотечні фонди є невід’ємною складовою інформаційних ресурсів держави.

На знак пам’яті про загиблих у Коротичі, про ціну, яку змушена платити Україна, ці книги будуть марковані такою самою наліпкою, яка стала черговим свідченням російської агресії.