Відбулись робочі наради з питань діяльності обласних комунальних закладів освіти та науки

У продовж двох днів заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба провела робочі наради із керівниками обласних комунальних закладів галузі освіти та науки, зокрема, з керівниками санаторних та спеціалізованих шкіл, а також керівниками профільних ліцеїв.

На нараді були присутні представники виконавчого апарату обласної ради, які надали роз’яснення із профільних питань.

А саме: щодо антикорупційних ризиків та запобігання конфлікту інтересів керівниками під час виконання своїх повноважень та функціональних обов’язків, щодо завчасної підготовки необхідних документів для ведення діяльності, зокрема відновлення постраждалих внаслідок російської агресії об’єктів. Також розглянули стан поточної діяльності обласних комунальних закладів освіти та їх проблемні питання.

1 ч.

Валерія Дзюба звернула увагу присутніх на можливість залучення позабюджетних коштів в рамках співпраці обласної ради з міжнародними організаціями на реконструкцію приміщень закладів та оновлення матеріально-технічної бази.

Разом із цим, подовжили обговорення питання, яке було порушено на нараді, що пройшла у червні під керівництвом голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, за участі народного депутата України Павла Сушка, щодо реформування відповідно до вимог чинного законодавства України санаторних шкіл, можливості їх перетворення у наукові ліцеї з пансіонами та навчально-реабілітаційні центри, в яких зможуть отримувати загальну середню освіту діти, які потребують особливих умов навчання, та діти з деокупованих територій регіону та країни.