З Днем заснування Європейського Союзу!

Звернення голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.

Союз європейських держав утворився на основі підписаного 7-го лютого 1992-го року Маастрихтського договору, який набув чинності 1-го листопада 1993 – го року і заклав основи існування єдиної Європи в сучасному її вигляді.

Історія України, наша ментальність та наші прагнення міцно пов’язані саме з великою родиною європейських країн. Адже базовими принципами потужного об’єднання Європи є забезпечення економічного зростання, соціального розвитку, колективної відповідальності перед викликами сучасного світу, також свободи і гуманізму. Саме такі принципи є природно притаманними і Україні, тому наш шлях до європейської спільноти є незворотним. Запорукою цьому є потужний спротив російській диктатурі, який дають на фронті наші захисники. Колись європейці об’єднались і знищили нацизм, а тепер ми переможемо і рашизм!

Сучасна незалежна Україна – молода незалежна держава, становлення якої відбувається саме зараз. Усвідомлюємо, що європейська інтеграція вимагає значних зусиль від нашої країни, від нашого суспільства. Але ми впевнені, що наша наполегливість, здатність потужно відповідати на надважкі виклики, а також підтримка європейських колег, дозволять подолати шлях до ЄС в найкоротші терміти.

Слава Україні!