З Днем залізничника!

Звернення голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.

Шановні працівники залізничної галузі! Сьогодні, 4 листопада, ми відзначаємо День залізничника України. Саме в цей день у далекому 1861 році з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший потяг на територію сучасної України. Цей день вважається початком історії українських залізниць.

Жителі територіальних громад Харківщини добре знайомі з роботою Південної залізниці, яка транспортує безліч вантажів, які відправляє та отримує наш промисловий та аграрний регіон. Була створена розгалужена мережа пасажирських маршрутів для перевезення працівників потужних підприємств, студентів та туристів.

Після повномасштабного вторгнення російського агресора наші залізничники показали себе справжніми героями. Машиністи, провідники, ремонтні бригади, техніки та інші спеціалісти працювали під обстрілами, щоб рятувати людей, транспортувати необхідні вантажі.

Фантастична стійкість українців-залізничників, відданість справі та хоробрість стала легендарною. Наші «залізні люди» щодня здійснюють подвиги, без яких нам би було складно вистояти в цій війні.

Від всього депутатського корпусу вітаю вас зі святом, шановні залізничники, дякуємо за ваш професіоналізм та любов до України!

Разом переможемо!

Слава Україні!