Тетяна Єгорова-Луценко: Після перемоги над ворожою навалою ми відродимо все, що знищив агресор у культурній сфері, та зробимо все можливе для розвитку народного мистецтва.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко привітала з професійним святом творчі колективи Харківщини з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

«Російська агресія завдала великого удару по Харківщині. Якщо підраховувати збитки саме у сфері культури, то регіон постраждав найбільше у цьому напрямку серед інших областей України. Важливим завданням весь цей час залишається – збереження культурної спадщини регіону та відновлення зруйнованого ворогом. Ми всі розуміємо, що сьогодні першочергова задача – це перемога, це допомога Збройним Силам України. Президент України, представники усіх гілок влади і усіх професій працюють саме для цього – 24/7. І для нас важливо, щоб заклади культури мали можливість працювати навіть сьогодні, в умовах воєнного часу. Я дуже вдячна нашим працівникам культури та майстрам народного мистецтва, за те що навіть у цих складних умовах вдається оберігати духовні та культурні цінності, розвивати духовну спадщину. Обласна рада готова робити все для того, щоб це було можливим, долаючи певні виклики на цьому шляху. Я вас вітаю з професійним святом, бажаю міцного здоров’я, натхнення, сімейного затишку та благополуччя. Слава Україні!», – зазначила очільниця обласної ради.

Також до привітань долучилися представники обласної військової адміністрації, працівники сфери культури та культурні діячі регіону.

Директорка КП ХОР «Великий Академічний Слобожанський ансамбль пісні і танці» Вікторія Маляр вважає, що подібні зустрічі та відзнаки з нагоди професійного свята мотивують творчих людей, підтримують та надають віру у найскорішу перемогу.

«У колективу завжди був план дій, але війна зламала його та змусила йти зовсім іншим шляхом. Окопи – це зовсім не те, чого б нам хотілось, хоча, дивлячись в очі наших бійців стає зрозумілим, що саме національний контекст сьогодні вийшов на передову. Учасники колективу сьогодні розуміють свою місію, і всі одностайно роблять все для того, щоб підтримувати наших захисників та захисниць. Це той генокод, який піднявся сьогодні, нажаль в умовах війни, але він нас усіх об’єднує», – сказала Вікторія Маляр.

У ході заходу Тетяна Єгорова-Луценко передала обласні відзнаки працівникам обласних комунальних закладів галузі культури, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.