Кращі науковці Харківщини отримали відзнаки Харківської обласної ради

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у заході з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку. Також були присутні начальник Харківської обласної воєнної адміністрації Олег Синєгубов, ректори провідних харківських вишів, представники академічної спільноти.

Як зазначила Тетяна Єгорова-Луценко, науковці Харківщини довели, що навіть під час повномасштабного вторгнення російського агресора справжні вчені, наукові колективи можуть не тільки продовжувати роботу, а й досягати нових успіхів.

«Харківщина лишається і буде науковою столицею України. Керівники наших ВНЗ, колективи викладачів та наукових співробітників зробили все для того, щоб зберегти свій науковий та педагогічний потенціал. Ми бачимо, що абітурієнти вибирають наші виші, попри те, що навчання ведеться онлайн, наші університети не тільки не втрачають свої рейтинги, а підвищують їх. В цьому ми показуємо приклад колективам з інших регіонів нашої країни, а також – з інших країн світу. Адже це велике унікальне досягнення – в той час, коли Харківщина кожного дня потерпає від ворожої навали, від ракетних обстрілів, її університети приймають абітурієнтів не менше, ніж до війни.

Дякую нашим науковцям за те, що зберегли високий науковий потенціал, високий рівень наших вишів. Бажаю всім міцного здоров’я, згуртуватися і наближати перемогу», – сказала голова обласної ради.

Вона також за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання посадових обов’язків, вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки та з нагоди Всесвітнього дня науки вручила представникам вишівської та академічної спільноти відзнаки Харківської обласної ради.