На Північній Салтівці облаштували відділення екстренної медичної допомоги

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у відкритті закладу.

Раніше відділення було розташоване на базі міської поліклініки, що зараз не працює через значні пошкодження внаслідок російських обстрілів.

«Ми всі пам’ятаємо, як з початку війни ворог безжально нищив район Салтівки. І тільки завдяки нашим Збройним силам України навала відступила. Внаслідок однієї з російських атак була зруйнована поліклініка, де базувалось відділення «екстренки». Дякую директору Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктору Забашті, всьому колективу за те, що змогли домовитись з міжнародними партнерами та отримати мобільні будиночки, де наші медики зможуть комфортно працювати. Впевнена, Харківська команда «екстренки» найпотужніша не тільки в Україні, але й в усьому світі. Низький уклін усім медикам регіону», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Відділення екстренної медичної допомоги розташувалось у декількох модульних будиночках, де є усі зручності та обладнання, необхідне для роботи швидкої. Тут будуть чергувати декілька бригад, які обслуговуватимуть не тільки жителів Північної Салтівки але і частини Харківського району.

Також Тетяна Єгорова-Луценко привітала Віктора Забашту з присвоєнням звання «Почесного громадянина Харківської області».

«Дійсно, повернення цього пункту на Північну Салтівку – це подія, яка наближає «екстренку» до північних кордонів Харківської області. Липці – це теж зона обслуговування цього відділення. І медики там щодня працюють. Вдячні Уряду Польщі, за сприяння якого були надані ці модульні будиночки. Це вже сьомий такий пункт ми відкриваємо по Харківській області. Зокрема такі є в Ізюмі, Боровій та інших населених пунктах», – сказав Віктор Забашта.