Харківський обласний онкологічний центр облаштовує сучасне діагностичне відділення

Про це проінформували на засіданні комісії з питань бюджету Харківської обласної ради.

Серед питань порядку денного роботи комісії – розгляд проєкта розпорядження голови обласної ради щодо надання згоди на реконструкцію приміщень під встановлення МРТ у «Головному корпусі» на вул. Лісопарківській, 4».

Як зазначається в проєкті розпорядження, приміщення знаходяться в управлінні Комунального некомерційного підприємства «Харківський обласний центр онкології». За даним проєктом передбачаєтся витратити 75 млн грн., з яких 62 млн.грн – це основне устаткування, решта – обстеження, будівельні роботи, податки тощо. Підприємство вже придбало МРТ, необхідно провести ремонт приміщення. Кошти, необхідні для виконання проєкту, отримані підприємством по договорам з НСЗУ. На території КП немає інших МРТ.

Голова комісії Людмила Немикіна зазначила, що в онкологічному центрі має бути МРТ.

«Проект потрібно підтримати, він дуже важливий для людей. Обладнання вже придбано, і ми маємо подбати та створити умови, щоб це обладнання як можна скоріше запрацювало і рятувало життя жителів Харківщини», – сказала вона.

На засіданні також розглянули пропозиції ХОВА щодо розподілу у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи відповідно до 11-14 частини другої статті 7 або учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та які потребують поліпшення житлових умов.

Також розглянули пропозиції щодо фінансування з обласного бюджету субвенції місцевим бюджетам на реалізацію проєктів – переможців обласного конкурсу проєктів “Ефективна медицина в громаді” до бюджету Малоданилівської селищної територіальної громади, а також питання щодо фінансування будівництва доріг.