Колектив Харківського Національного Університету мистецтв ім. І.П. Котляревського отримав відзнаки обласної ради

Заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба взяла участь у святковому заході до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

«Від голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, від депутатського корпусу та від себе особисто щиро вітаю вас. Для всіх нас зараз дуже важкий час, час випробувань на міцність. Але ви достойно справляєтесь з викликами долі. Ви обрали для себе освітянський шлях. Ви даєте можливість іншим продовжувати та збагачувати культурне та мистецьке життя країни, світу. Ви даєте творче життя новому поколінню. Питання культури та мистецтва в воєнний час не має відходити на другий план. Зараз, як ніколи вам потрібна підтримка з боку всіх гілок влади. Зі свого боку ми будемо робити все можливо, щоб ви відчували наше дружнє плече. Відзнаки з нагоди професійного свята це лише невеличкий прояв нашої поваги до вас, бо ми безмежно дякуємо вам за ваш талант та працю. Бажаю всім вам скорішої перемоги, мирного життя та професійного розвитку», – зазначила Валерія Дзюба

Довідково: Харківський національний університет мистецтв імені І.П. Котляревського – науково-методичний центр музичної та театральної освіти Харківщини. Університет є членом Європейської Асоціації Консерваторій, Європейської Асоціації Університетів, Європейської Ліги Університетів Мистецтв. 2 травня 2022 року, незважаючи на воєнний стан та руйнування навчальних корпусів, Університет відсвяткував 105 років від дня заснування. Війна суттєво вплинула на роботу Університету, але колектив дуже швидко адаптувався до реалій війни: рятував музичні інструменти, зробив усе можливе для усунення наслідків руйнацій будівель, проводив усі види освітньої діяльності у форматі онлайн. Викладачі та здобувачі вищої освіти беруть участь у заходах різного статусу – від міжнародних до регіональних, у програмі академічної мобільності Еразмус+, працюють в університетських міських та всеукраїнських органах самоврядування. Професорсько-викладацький склад Університету постійно вдосконалює освітній процес задля розкриття та реалізації творчого потенціалу майбутніх майстрів музичної та театральної сцени.