Харківська обласна рада продовжує розвивати партнерські відносини з польськими партнерами

Керуюча справами виконавчого апарату обласної ради Оксана Малишева провела зустріч із представниками громадської організації «Дім полонії на сході», зокрема, його президентом Олександром Гедройцем та віцепрезидентом Тамарою Роденко.

Сторони обговорили поточну ситуацію, що склалася у Харківській області, потреби у забезпеченні повноцінного життя жителів регіону та внутрішньо переміщених осіб, а також умови подальшої співпраці.

Від імені голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко Оксана Малишева подякувала представникам громадської організації за підтримку, а також наголосила, що обласна рада зацікавлена у відновленні та розвитку регіону.

Нагадаємо, що у березні поточного року представники обласної ради взяли участь у форумі польсько-української співпраці «Плече друга», який пройшов у міста Пултуськ та був організований асоціацією «Спільнота Польщі» та громадською організацією «Дім полонії на сході». Форум був присвячений розгляду питань та обміну інформацією щодо відновлення конкретного регіону України – Харківщини, на якому представники польської влади висловили бажання та всебічну підтримку у налагоджені зв’язків між Польщею та Україною. Зокрема мова йшла про співпрацю бізнесів, які можуть розвиватися за напрямами торгівлі, сільського господарства та медицини.

Довідково.
Громадської організації «Дім полонії на сході» – це організація, що представляє спільноту українців польського походження, які займаються волонтерською діяльністю та гуманітарною місією у Польщі.