Повернути дітям почуття безпеки: Школярі з громад Харківщини повернулись з відпочинку на Закарпатті

За сприяння голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко 42 дитини з Сахновщинської, Кегичівської та Зачепилівської громад провели тижневі канікули у селищі Яноші Берегівського району Закарпатської області.

«До Харківської обласної ради від Європейського об’єднання територіального співробітництва ТИСА, засновниками якого є Закарпатська обласна рада та Загальні збори комітату Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина), надійшло запрошення для дітей з громад Харківщини до Закарпатської області. Я вдячна нашим партнерам за те, що разом ми можемо дбати про наших дітей, щоб вони могли відволіктися, відчути себе у безпеці, поспілкуватися з однолітками і гарно провести час. Будемо і надалі співпрацювати у цьому напрямку з нашими партнерами. Впевнена, це не остання група дітей, яких ми зможемо відправити на відпочинок з прифронтового регіону», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

У мандрівці дітей супроводжували вихователі та педагоги. Насичена програма дозвілля передбачала цікаві екскурсії до Мукачівського замку, обласного краєзнавчого та Закарпатського музею народної архітектури та побуту в Ужгороді, динопарку у Яноші, кінного центру у Виноградові. Також харківські школярі відвідували термальні басейни, брали участь у спортивних змаганнях, іграх на свіжому повітрі, займались рукоділлям і мистецтвом та ін.

Нагадаємо, що декілька місяців тому група з 30 дітей з Печенізької, Первомайської, Малинівської, Чугуївської громад їздили на тижневі канікули на Закарпаття.