Ще на крок ближче до доступної медицини в Люботинській громаді

Автоматичний гематологічниий аналізатор крові MicroCC-20Plus придбано для амбулаторії загальної практики – сімейної медицини смт Манченки.

Сертифікат переможця обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» передали в громаду керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Оксана Малишева та депутатка обласної ради Любов Канцедал.

За словами медиків придбання аналізатору крові надало можливість отримувати повноцінний спектр обстежень за короткий час. Наразі новими послугами можуть скористатися жителі смт Манченки, селищ Санжари, Барчани, Спартаси, Травневе, Ударне, сіл Горіхове, Гурине, Мищенки, Нестеренки.

Мініпроєкт Люботинської міської ради «Сімейна медицина європейського рівня для мешканців села» отримав перемогу у 2023 році в обласному конкурсі «Ефективна медицина в громаді». Бюджет проєкту 306,4 тисяч гривень.

• з обласного бюджету 183,9 тисяч гривень.

• з міського бюджету 107,3 тисяч гривень.

• кошти КНП «ЦПМСД» ЛМР ХО 15,3 тисяч гривень.

Довідково: Комплексною програмою «Розвиток місцевого самоврядування Харківської області на 2022-2024 роки» на проведення обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» у 2023 році передбачено 20 мільйонів гривень. Переможцями конкурсу визнано 31 проєкт на загальну суму 36,2 мільйонів гривень, у т.ч. фінансування з обласного бюджету 19,5 мільйонів гривень.