Тетяна Єгорова-Луценко: Відновлення громад, які постраждали через російську військову агресію, – одне з пріоритетних завдань обласної ради

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко передала Роганській громаді сертифікат переможця в обласному конкурсі проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році. В рамках реалізації проєкту придбано автогідропідйомник. Техніка була потрібна громаді для відновлення вуличного освітлення та благоустрою в населених пунктах.

«Роганська громада дуже постраждала від російської військової агресії. І наше першочергове завдання – повністю відновити території. Маю чітку позицію стосовно того, що до цих процесів повинні бути залучені усі можливі джерела фінансування в рамках чинного законодавства, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко. – Дана техніка дозволить людям безпечно працювати та швидко реагувати на надзвичайні ситуації. Люди продовжують жити не дивлячись на важкі часи та налагоджувати свій побут, а ми їм в цьому всіляко будемо допомагати».

Начальник Роганської селищної військової адміністрації Марія Черненко додала, що на сьогодні автогідропідйомник є дуже суттєвою допомогою для громади.

«Більше 20 кілометрів вуличного освітлення ми на сьогодні відновлюємо. Крім того у нас значна кількість багатоповерхівок – майже 80 будинків. Вишка вкрай необхідна для обслуговування цих об’єктів. Як то кажуть, у гарному господарстві повинна бути автовишка, трактор та сміттєвоз, тому у нас повний комплект», – каже керівниця громади.

Бюджет проєкту «Відновлення вуличного освітлення та благоустрій в населених пунктах Роганської громади» становить 3 341,0 тисяч гривень в т.ч. фінансування:

• з обласного бюджету 1000,0 тисяч гривень

• з міського бюджету 2341,0 тис. гривень.