Тетяна Єгорова-Луценко з робочою поїздкою відвідала Роганську громаду

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко передала керівництву місцевої амбулаторії сертифікат про успішне завершення проєкту, який став переможцем обласного конкурсу «Ефективна медицина в громаді».

В рамках проєкту коштом обласного (592,8 тисяч гривень) та міського (254,1 тисяч гривень) бюджетів вдалось придбати автомобіль для сімейних лікарів Роганської амбулаторії. Зона обслуговування пацієнтів – дві громади Роганська та Вільхівська.

«Соціальна значимість подібних проєктів дуже велика для громад. Так, придбання легкового автомобілю Renault Duster для сімейних лікарів Центру первинної медичної допомоги надало можливість покращити якість медичних послуг для мешканців Роганської та Вільхівської територіальних громад, а це більш ніж 12 тисяч жителів. Значно зменшиться час транспортування пацієнтів та медичного персоналу до закладів, що покращить якість обслуговування та збереже здоров’я та життя людей», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

За словами начальника Роганської селищної військової адміністрації Марії Черненко, російські терористи під час окупації Вільхівської громади вкрали автомобіль, який належав медичному закладу громади. Тому новенький транспорт став у нагоді.

«Ми вдячні за можливість приймати участь у обласних конкурсах, що дозволяє нам поповнювати автопарк наших закладів необхідним транспортом, а також купувати медичне обладнання. В планах у нас ще реконструкція та модернізація амбулаторії», – додала Марія Черненко.

Довідково: Комплексною програмою «Розвиток місцевого самоврядування Харківської області на 2022-2024 роки» на проведення обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» у 2023 році передбачено 20 млн гривень. Переможцями конкурсу визнано 31 проєкт на загальну суму 36,2 мільйонів гривень, у т.ч. фінансування з обласного бюджету 19,5 мільонів гривень (54%).