Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого святкує своє 219-річчя з дня заснування

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь в урочистому засіданні Вченої ради НЮУ імені Ярослава Мудрого, присвяченому Дню Університету та 219-річчю з дня заснування.

У заході взяли участь міський голова Ігор Терехов, представники обласної влади, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, науковці, представники професорсько-викладацького складу та студенти закладу.

Засідання Вченої ради відкрив ректор вишу Анатолій Гетьман, який привітав присутніх зі святом та зазначив, що з листопада 1804 року університет пройшов низку своїх перетворень з юридичного факультету імператорського університету до національного університету.

«За цей час виш став провідним юридичним центром, багатовекторним освітянським і науковим закладом вищої освіти, який отримує лідерські позиції у галузі юриспруденції, забезпечує функціонування та інноваційний розвиток освіти, підвищення її якості та доступності інтеграції до Європейського освітянського та наукового простору. На жаль, сьогодні війна диктує свої вимоги, тож університет вимушений був в умовах воєнного стану провести оптимізацію відповідних підрозділів, які забезпечують освітянський і науковий процеси та його методичне супроводження. Наш колектив налаштований на найскорішу Перемогу українського народу, відбудову нашої держави та формування майбутньої еліти незалежної та суверенної України», – сказав ректор вишу.

Тетяна Єгорова-Луценко подякувала працівникам вишу за те, що тримають лідируючу позицію закладу по всім фронтам.

«Цей університет не просто дав мені професію, а став частиною мого життя. Я дуже радію, що наш університет сьогодні святкує 219-річчя. Я щиро вдячна і низько вклоняюся колективу вишу, керівному складу, кожному працівнику, що попри війну ви не полишаєте своєї місії. Ви один потужний колектив, який десятиліттями доводить, що є найкращою правовою школою нашої країни. Від депутатів Харківської обласної ради я хочу привітати вас зі святом та сказати слова вдячності за те, що ви допомагаєте органам місцевого самоврядування регіону. Бажаю кожному з вас міцного здоров’я, натхнення працювати на благо Харківщини», – сказала очільниця обласної ради.

Разом із цим, вона передала обласні нагороди науковцям вищу за вагомий внесок у розвиток освіти й науки, значні успіхи у професійній діяльності та з нагоди відзначення Дня університету.

Анатолій Гетьман також розповів, що багато з випускників університету удостояні найвищих державних нагород – Ордена Богдана Хмельницького, Орденів за Мужність та інших, звання Героя України.

«Сум та біль втрат не оминула і наш університет. На жаль, наш колектив має непоправні втрати. Загинуло п’ять студентів та 30 випускників нашого університету. Ставши на захист рідної держави, вони віддали власне життя заради миру та нашої спільної Свободи. Світла пам’ять воїнам, полеглим під час виконання бойових завдань і захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України», – сказав Анатолій Гетьман.

Памʼять про полеглих у боях вшанували хвилиною мовчання.