У Золочівській громаді відновлено первинні медичні послуги у віддалених населених пунктах громади

Завдяки участі в обласному конкурсі мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» для Золочівської громади придбано медичний автомобіль та гематологічний (автоматичний) аналізатор.

Депутат Харківської обласної ради Ігор Горішній разом із заступницею начальника управління, начальницею відділу розвитку територіальних громад, інвестицій, проєктного менеджменту та міжнародних зв’язків управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Оленою Мороз відвідали с. Феськи та вручили директору КНП «Центр первинної медичної допомоги Золочівської селищної ради» Марині Тесленко сертифікат переможця конкурсу.

В обласному конкурсі «Ефективна медицина в громаді» у 2023 році переможцем став мініпроєкт «Відновлення послуг та забезпечення швидкого реагування для надання медичної допомоги населенню у віддалених селах Золочівської селищної територіальної громади», мета якого полягає у відновленні первинних медичних послуг у віддалених населених пунктах громади (Феськівський старостинський округ) та послуг лабораторного обстеження для забезпечення високоточної та швидкої діагностики мешканців 7 населених пунктів громади, а саме 3532 жителів, з них 543 дітей та 789 ВПО.

Бюджет проєкту становить 995,0 тис. гривень в т.ч. співфінансування:

• з обласного бюджету 725,0 тис. гривень;

• з селищного бюджету 270,0 тис. гривень.

Довідково.

Надання первинної медичної допомоги мешканцям Золочівської громади забезпечується Центром первинної медичної допомоги Золочівської селищної ради.

До складу Центру входить 6 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 3 ФАП, 9 пунктів здоров’я, які зазнали пошкоджень, працюють 14 лікарів загальної практики сімейної медицини, 24 медичних сестер. Зона обслуговування – 63 населених пункти у сільській місцевості, 24256 жителів Золочівської громади, з них 13522 жінок, 3420 дітей.