Обрано кандидатів до Харківської регіональної ради «Ордену Святого Пантелеймона»

У засіданні взяв участь радник голови обласної ради Євгеній Грицьков.

Засідання в змішаному форматі провів голова регіональної ради, директор КНП ХОР «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктор Забашта.

Представники регіональної ради «Ордену святого Пантелеймона» розглянули питання щодо кандидатів нових членів Ради. Всього 8 кандидатур. Це працівники медичної, фармацевтичної сфер, громадськості. Всі кандидатури мають надати свою згоду.

«До складу Регіональної ради повинні входити люди, які мають неупереджену та фахову думку щодо номінантів на «Орден Святого Пантелеймона», адже відзнака за професіоналізм та милосердя присуджується найкращим медикам – за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави вцілому»,- зазначив Євгеній Грицьков.

Віктор Забашта розповів, що від початку воєнної агресії не всі з членів Регіональної ради змогли продовжувати свою діяльність.

«Наразі важливо, щоб до Регіональної ради входили активні представники нашого суспільства. Нам необхідно сьогодні мати команду однодумців, з якими ми можемо займатися пошуком та відбором кандидатів на отримання Відзнаки. І далі – передавати на розгляд Національної експертної комісії. Адже Орден має велике значення для кожного медика», – сказав Віктор Забашта.

Довідково:

9 серпня 2023 року відбулася урочиста церемонія вручення Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». В цьому сезоні найкращих медиків обирали у таких номінаціях:

1. «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для цивільних медиків);

2. «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для військових медиків).