На Харківщині продовжує реалізовуватися «Програма підтримки продовольчої безпеки «Згуртовані громади»

Проєкт, який було розпочато з перших тижнів війни, втілюється Всеукраїнською асоціацією громад (ВАГ) за підтримки програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО)

Головна задача програми – допомога постраждалим та прифронтовим громадам, а також тим, що надали прихисток вимушеним переселенцям, через організацію логістики перевезень життєво необхідних вантажів. Вже здійснено понад 160 перевезень. В результаті допомогу отримали понад 200 тисяч осіб, які постраждали від війни.

Проєкт об’єднав понад 600 громад України. Активну участь у проєкті взяли такі територіальні громади Харківської області:

1. Пісочинська селищна територіальна громада – передача вантажів у Херсонську, область для громад, постраждалих від підриву Каховської ГЕС;

2. Південна міська територіальна громада – передача вантажів у Херсонську, область для громад, постраждалих від підриву Каховської ГЕС;

3. Чугуївська міська територіальна громада – передача вантажів у Херсонську, область для громад, постраждалих від підриву Каховської ГЕС.

«На даний час ВАГ продовжує здійснювати перевезення допомоги у прифронтові та деокуповані громади, а також для вимушених переселенців, в рамках проєкту “Згуртовані громади” за підтримки Програми USAID АГРО та пропонує скористатися можливістю здійснення таких перевезень за рахунок проєкту», – розповіли в Асоціації.

Довідково: Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) – це Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП).