Розширення співпраці з Гранд-Естом та робота мобільних клінік на Харківщині: Тетяна Єгорова-Луценко перебуває з робочим візитом у Страсбурзі

Голова Харківської обласної ради, президент УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко зустрілась з членами Комітету з питань зв’язків Гранд Ест/Україна і депутатами Європарламенту. Також поділилася досвідом співпраці Харківщини з іноземними партнерами під час засідання комісії з питань транскордонних, європейських та міжнародних зв’язків. У ході зустрічі намітили подальші можливі напрямки спільної роботи.

«Розширюємо співробітництво з французьким регіоном Гранд-Ест. Нагадаю, що партнерство Харківської обласної ради з Гранд-Естом розпочалося більше року тому – відповідний меморандум ми підписали ще у травні минулого року – переважно у сфері гуманітарної допомоги. Зокрема, громади отримали необхідні системи очищення води та генератори, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко. – Наразі плануємо додати ще декілька напрямків співробітництва – наступний Протокол про співпрацю, який ми разом з Президентом Регіону Паном Франком Леруа підпишемо вже завтра, буде цьому підтвердженням».

На Харківщині продовжать реалізацію проєкту щодо роботи мобільних клінік у населених пунктах поблизу зон бойових дій. Про це йшлося на зустрічі очільниці обласної ради та віце-президента французької громадської організації «Ukraine is Europe» паном Полем Вазе. Ініціатива впроваджується спільно з Caritas Spes International та Road to Relief.

Також під час свого візиту до Страсбургу очільниця обласної ради зустрілась з українською робочою групою Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA). Обговорили питання зміцнення місцевих громад, децентралізації, а також європейської інтеграції.

«Вдячна міжнародним партнерам за можливість українським регіонам бути почутими та отримувати необхідну допомогу і підтримку»,- сказала Тетяна Єгорова-Луценко.