Колектив гуманітарно-педагогічної академії отримав відзнаки Харківської обласної ради з нагоди Міжнародного дня волонтерів

Заступник керуючого справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Максим Колінько привітав педагогів та працівників академії, які з перших днів війни приєдналися до волонтерського руху і допомагали жителям міста та області: евакуйовували студентів, займалися розміщенням внутрішньо переміщених осіб в гуртожитку, облаштували безпечний простір, годували гарячими обідами людей.

«Вітаю вас зі святом. Від імені голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, від усього депутатського корпусу хочу передати слова щирої вдячності за ваші добрі справи, за те, що в цих тяжких умовах вам вдалося поєднати педагогічну діяльність з волонтерською. Війна змусила вас ризикувати своїм життям заради інших, але вас це не зупинило, – сказав Максим Колінько. – Харківщина заручилася міцною підтримкою міжнародних партнерів. І саме волонтери у співпраці з усіма гілками влади та з європейськими організаціями щодня рятують життя людей, допомагають військовим та цивільним, надають психологічну та матеріальну допомогу. Наразі голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко знаходиться у відрядженні, де веде перемовини з міжнародними партнерами, заручається їх підтримкою. Одним з результатів таких домовленостей є передача Харківщині 7 сучасних «карет» швидкої допомоги. Вже наприкінці тижня вони будуть у Харкові».

Ректорка Академії Галина Пономарьова привітала своїх колег зі святом. Вона подякувала голові обласної ради Тетяні Єгоровій-Луценко за всебічну допомогу у вирішенні поточних проблем навчального закладу і за те, що завжди на звʼязку.

«Я пишаюся кожним, хто знаходиться сьогодні і цій залі. До волонтерського фронту академії від початку війни долучились випускники, батьки, близько 100 викладачів, 450 здобувачів освіти. Багато з вас стали жити тут, аби допомагати евакуйовувати людей, годувати та надавати іншу допомогу. Батьки на власних автівках вивозили на вокзал наших студентів. Наші кухарі йшли пішки на роботу, аби нагодувати людей. І після того, як до наших гуртожитків стали привозити внутрішню переміщених осіб з населених пунктів, що знаходяться під постійними обстрілами, ви почали допомагати і їм. Дякую всім за кожну вашу добру справу»,- додала Галина Пономарьова.