Інформаційна сесія «Новели Закону «Про адміністративну процедуру» (ЗАП): поради для ОМС»

15 грудня набирає чинності Закон України «Про адміністративну процедуру» (ЗАП), що передбачає нові правила взаємодії адміністративних органів з громадянами і бізнесом. Відповідно посадові особи ОМС почнуть застосовувати норми ЗАП в своїй діяльності.

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація ОТГ» на базі Платформ «Управління людськими ресурсами» і «Адмінпослуги та е-врядування» за підтримки Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) в партнерстві з проєктом «Продовження підтримки комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR) 12 грудня 2023 року 9:30–12:30 проведе інформаційну сесію на тему: «Новели Закону «Про адміністративну процедуру» (ЗАП): поради для ОМС».

Під час заходу ви дізнаєтесь, що зміниться в роботі ОМС із набранням чинності Законом «Про адміністративну процедуру», а саме поговоримо про:

Призначення ЗАП і його місце в системі законодавства

Принципи ЗАП та що змінюється у взаємодії з громадянами і бізнесом

Порядок прийняття заяв та скарг, у тому числі з недоліками

Нові обов’язки і можливості ОМС у зв’язку із ЗАП

Вимоги до оформлення рішень ОМС (адміністративних актів)

Новели в адміністративному оскарженні

Можливості примусового виконання рішень ОМС

Взяти участь запрошують голів громад, заступників, секретарів рад, керуючих справами, керівників та працівників ЦНАП та юридичних відділів, інших посадових осіб та службовців ОМС.

Захід проходить за сприяння Секретаріату КМУ та Міністерства юстиції України.

Зареєструватися та залишити запитання можна за посиланням https://form.jotform.com/233401010909342

https://hromady.org/informacijna-sesiya-noveli-zakonu…/